Referat: BK Walldia - Våxtorps BoIS

BK Walldia – Våxtorps BOIS A-lag 210709

Det var dags för avslutning av våromgången och för motståndet stod de som blivit lite av våra mardrömsmotståndare.
Vi har ofta haft problem med de vit-blåa från öster. Så sent som förra våren då vi möttes på Wallevi.

Vi ledde med 2-0 och det kändes som ”a walk in the park” att avsluta matchen i andra halvlek.

Men andra halvlek började illa och BOIS reducerade och kvitterade innan Walldia ryckte upp sig.
Walldia tar åter ledningen med 2 bollar, men BOIS reducerar igen 4-3 och sen räddar Jocke oss när BOIS jagar en kvittering.

Vi lyckas med lite tur hålla undan och vinner 4-3. Nåt liknande skulle vi få uppleva igen.

Lite manfall fanns som vanligt i truppen, men full trupp fanns tillgänglig. Ett nyförvärv gjorde debut - Max Sjöstrand från LFK som tar plats offensivt på högerflanken.

Dino
Robban – Noak – Ludde – MackeP
Max – Victor –Ibbe– Nderim
Antonio – Hannes
Avbytarna: Emanuel, Jocke, Lucas , Kalle och Sakhi

Walldia inleder bra och dominerar de första 10 minuterna dock utan att skapa någon riktigt vass chans.

Första möjligheten får Antonio men han kommer inte till skott utan bollen kan rensas undan av BOIS-försvaret.

Nderim får också en möjlighet när han slår en frispark som skarvas utanför. MackeP prickskjuter från vänster men Ahmed Humsieh i BOIS kassen håller rent.

13 min: Ludde får känning i sin vad och går ut, Lucas kommer in.
BOIS börjar ta för sig man har några ganska storväxta spelare som är svårstoppade och det är just dessa pjäser som börjar hitta löpvägarna.

16 min BOIS spelare på högerkanten Teodor Svensson är nära när han avslutar strax utanför bortre stolpen.
BKW kvitterar den chansen när Hannes spelar fram Max men Max missar.

Hannes är den som löper mest av Walldianerna och han får en ny chans i straffområdet när han vänder runt men avslutet blir för tamt - inga problem för Humsieh,

Walldia har otur med skador, denna gången är det MackeP som fastnar med dubbarna och vrider knät- såg inte alls bra ut, han linkar ut och ersätts av Kalle K, tid 20 min.

BOIS blir farligare och farligare och det känns som man är närmast ett ledningsmål.
Det kommer också ett ledningsmål för gästerna.

Teodor Svensson är den som trycker in en hörna från höger 0-1 tid 27min.

Inte nog med det, Svensson är inte nöjd utan han startar en egen show när han dribblar sig förbi en hel del Walldiaspelare som är lite för tama i sin uppvaktning, Svensson kan enkelt utöka BOIS ledning till 0-2 minuten efter.

Det här ser inte alls bra ut för Walldianerna man måste rycka upp sig annars kan det här sluta illa.

Positivt däremot att Ludde har ”kryat” på sig och kommer med igen, Antonio går ut.

Walldia börjar inse allvaret verkar det som och när det återstår 5 min av första halvlek får man insupa lite positivt när Ibbe med en klassisk balongboll hittar Hannes på djupet, Hannes gör inget misstag utan reducerar till 1-2.

Kammen växer på blåtröjorna och minuten efter när man skapat press mot BOIS är det Max som kan trycka in kvitteringen från ganska nära håll. ”tillbaka på banan” på två minuter 2-2. Då var Walldia med i matchen igen inför andra halvlek.

Andra Halvlek

Gladare miner hos hemmalaget inför andra halvlek. Positivare att ha gjort än att ha släppt in 2 bollar i första halvlekens slutskede.

Det syns också att blåtröjorna har höjt axlarna och att gästerna ska få det jobbigt.

Max är den första som oroar BOIS försvaret när han i 50 min testar Ahmed Hamsieh men Hamsieh klarar.
Ett par minuter senare ska också ledningsmålet för Walldia komma. Hannes som är en ständig oroskälla för motståndarna är den som gör det.

Vid en omställning hittar Lucas Hannes och den sistnämnde kan ge hemmalaget ledningen 3-2, 51 min in i matchen.

Nu gäller det att knyta säcken och hålla undan för motståndarna som kan åstadkomma vad som helst känns det som.
Det blir chanser från bägge håll och riktigt nervöst.

Min 61 Hannes spelar fram Max som skjuter rakt på MV

Min 66 BOIS farligt avslut till höger

Min 73 Hannes skjuter utanför

Min 80 BOIS farligt avslut

Min 81 Max skjuter utanför

Min 83 Dino bra räddning höger

Sakhi in för att jaga ”livet ur” motståndarna, Victor går ut.

Dino gör några svettiga räddningar i slutskedet, både på hörnor och på frisparkar.
Den svettigaste på övertid som han räddar till hörna.

Det blev segersång till slut även om det var nervösa slutminuter.

Sammanfattning:

En härlig avslutning där 3 pinnar satt skönt och Våxtorp än en gång visade att man är ett tufft motstånd, märkligt att man inte lyckats vinna någon match ännu, även om man mest mött topplag hittills.
Genomgående bra insats under ”våren” överlag av BKW, oroande bara med alla skador, hoppas det blir några ”läkningar” också nu under sommaruppehållet innan granndery mot Ränneslöv väntar 5 augusti

BKW – Våxtorps BOIS 210709

27 min 0-1 Teodor Svensson
28 min 0-2 Teodor Svensson
40 min 1-2 Hannes Persson (Ibbe)
42 min 2-2 Max (Ludde)
51 min 3-2 Hannes Persson (Lucas)

Varningar: BKW: Nderim, Noak, Robban
Varningar BOIS: Albin Johansson

Domare: Burim Hyseni